Annonse


Norsk GSM-repeater

Nyheten om den nye repeateren ble kjent på internasjonale Siemens AGs telecom-pressekonferanse i München torsdag.

– Den nye repeateren er beregnet på verdensmarkedet, og vil bli markedsført gjennom et samarbeid med internasjonale Siemens AG, som er en av verdens største leverandører innen GSM-nett, sier informasjonskonsulent Gunnar Sørensen til Dagens Telecom.

Hyppig frekvensgjennbruk
Etter det Dagens Telecom erfarer vil den nye repeateren operere i Extended GSM, slik at den både dekker nedre og øvre del av frekvensområdet.

– Vi regner med at nyutviklede filtere i samarbeid med Siemens AG vil gi den nye repeateren meget høy selektivitet. På denne måten vil den være godt egnet til hyppig frekvensgjenbruk. Dette vil gi både høyere overføringskvalitet og bedre utnyttelse av GSM-nettet, sier Sørensen til Dagens Telecom.

Annonse


Enkel i bruk
Monitoring er standard på den nye repeateren. Overvåkning av systemet, konfigurering, styring og programvareoppdatering kan skje fra en sentral.

– Repeateren er utviklet i samarbeid med installatører og vi har lagt spesiell vekt på at den skal være lett å montere ute i «felten». Med en vekt på kun 15 kilo og ytre mål på 50 x 50 x 15 cm er den enkel å håndtere og lett å tilpasse, opplyser Sørensen til Dagens Telecom.

Den nye repateren vil bli produsert ved norske Siemens elektronikkfabrikk på Linderud i Oslo.

Annonse


Annonse


Annonse