Annonse


Mips størst i vest

Det er markedssjef Geir Johansen hos den bergenske PC-leverandøren som opplyser dette til Dagens Telecom. Markedssjefen er godt fornøyd med fjoråret. Med 11.137 solgte PCer totalt, havnet Mips på fjerdeplass på lista over norske PC-produsenter, etter Cinet, Rask Engros og Evercom.

Resultatforbedring
Omsetningen på 158 millioner var stabil sammenlignet med 1995. Mips forbedret samtidig driftsresultatet fra syv til ni millioner kroner.
– 1996 var et år der vi la vekt på å etablere en solid basis for virksomheten vår. Å bedre resultatet ble derfor ansett som viktigere enn fortsatt vekst, sier Johansen til Dagens Telecom.

Best i vest
Hjemmemarkedet utgjør stadig en stor del av omsetningen. Inntektene fra Bergen og Hordaland utgjorde i fjor nærmere 65 prosent av det totale salget.
I skarp konkurranse med hvitevarekjedene, befestet samtidig selskapet sin markedsposisjon lokalt. Regnet ut fra et totalt marked på 385.000 solgte enheter, og et lokalt markedspotensiale på 10 prosent, har Mips kapret over halvparten av det lokale PC-salget.

Ny profil
– Mips la opp til en ny PC-profil i fjor. Vi skal ikke lenger være rimeligst, men satser heller på å appellere til det profesjonelle markedet, og til andre og tredjegangs private kjøpere, sier Johansen til Dagens Telecom.

Annonse


Microsoft-godkjenning
Som et ledd i satsningen på å etablere et varemerkeimage basert på kvalitet, sørget Mips i fjor for å få Microsofts godkjenning på PC-ene sine. Kvalitetsstempelet har gitt Mips innpass endel steder der enkelte av konkurrentene ikke slipper inn, mener markedssjefen.

Begrense innkjøpene
– Fallet i RAM-prisene er en viktig forklaring på resultatveksten. Mips valgte i fjor å holde seg unna det usikre RAM-markedet. Ved å begrense innkjøpene til kun å gjelde selskapets egne PC-er, reduserte vi RAM-omsetningen med 20 millioner, samtidig som vi unngikk store tap, sier Johansen til Dagens Telecom

Annonse


Annonse


Annonse