Annonse


DnB på skjerm

I oktober i fjor startet installasjonen av det som med tiden ventes å bli et landsdekkende videokonferansenettverk, sier Kate Henriksen, prosjektansvarlig for DnBs personkundedivisjons videokonferansesatsning.

Ikke skremt
Dette er DnBs andre forsøk med videokonferanseteknologien. Det første prosjektet ble skrinlagt fordi utstyret simpelthen var for vanskelig å bruke. Med Tandbergs fjernkontrollstyrte løsninger, er manglende brukervennlighet ikke lenger noe problem, i følge prosjektansvarlig.

Til utlandet
Foreløpig er det bare DnBs ti regionbanksjefer som er de heldig utvalgte, og som har fått Tandbergs toppmodeller på plass på kontoret. Dette gjør banken for å opparbeide kunnskap om bruken av systemet.

Konsernkundedivisjonen står nå for tur til å prøve den nye teknologien. Utenlandskontorene i London, New York og Singapore skal få installert tilsvarende utstyr med det aller første.

Annonse


– Telenor har garantert at overføringskvaliten vil holde mål, også til Singapore, sier Henriksen.

Kostnadene har også vært avgjørende for den norske storbanken i valget av denne løsningen til sine utekontorer:

– Selv om det er kostbart å bruke ISDN utenlands, vil det uansett bli en langt rimeligere kommunikasjonsform enn å betale flybilletter tur/retur Singapore.

Spredning
I førstningen av andre halvår i år vil videokonferansenettverket ventelig spres videre utover på de enkelte salgskontorene i personkundedivisjonen.

DnB har omtrent 160 salgskontorer, men om alle disse vil bli inkludert i nettverket, er foreløpig usikkert.

– Behovet vil avgjøre hvilke kontorer som eventuelt får videokonferanseutstyr, og hvilken utstyrskvalitet som vil bli valgt i det enkelte tilfellet, sier prosjektansvarlig Kate Henriksen.

Annonse


Annonse


Annonse