Annonse


Milliarder venter i EU

Bedrifter som vil kapre kontrakter må imidlertid være på banen før anbudene legges ut i EU-tidene, opplyser Eksportrådet. EU-satsingen gjelder blant annet utbygging av veier, jernbaner, havner, kraftlinjer og telekommunikasjon.

Ofte for sent ute
– Når anbudene legges ut i EU-tidende, er det ofte for sent å gjøre noe. Løsningene må presenteres så tidlig at de kan bli tatt hensyn til i prosjektbeskrivelsene, sier Hans Jørgen Groll i Norges Eksportråd.

Kabelprosjekter
Groll mener at mange av prosjektene kan gi betydelige muligheter for både større og mindre norske bedrifter. Trans European Networks (TEN) ventes å gå til investeringer på flere tusen milliarder kroner de neste femten årene.

Alcatel vil være med
Norske bedrifter er allerede knyttet til kraftprosjekter gjennom det såkalte Nordel-samarbeidet. Disse omfatter nye sjøkabler fra Norge til Tyskland og Nederland. Alcatel i Norge har bred erfaring med større undersjøiske kraftkabler over lengre avstander, og er en av de norske bedriftene som akter å henge med i den omfattende utbyggingen i Europa.

Annonse


Vil kjempe
– Senest i fjor avsluttet vi en slik nedlegging på Filippinene, og vi er nå midt inne i et omfattende prosjekt i Aqaba-bukten. Så vi vil kjempe om de store prosjektene, spesielt i Europa, sier informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Alcatel Norge.

Store telekomprosjekter
I tillegg til fysisk infrastruktur, inneholder TEN-programmet også store telekommunikasjonsprosjekter. Dette omfatter blant annet nettverk for skipsfart- og flytrafikkontroll, samt for navigasjons- og satellittnavigasjon.

Annonse


Annonse


Annonse