Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lovende i Customax

OSLO: De 30 ansatte som i fjor brøt ut av Unisys for å satse på det norskutviklede dataprogrammet Customax kan nå juble. Selskapet kan allerede etter syv måneders drift vise til svært gode tall.

Customax Scandinacvia har levert et resultat før skatt på nette 5,6 millioner kroner av en omsetning på 20,4 millioner kroner.
Ordrereserven i selskapet er i dag hele 50 prosent høyere enn ved oppstarten, melder Finansavisen

Framgangen fortsetter
Adm. direktør Terje Foyn Johannessen tror framgangen fortsetter i år. Customax-sjefen budsjetterer med en omsetning i år på 39 millioner kroner og et resultat før skatt på ti millioner kroner.
Customax Scandinavia har et uttalt mål om å bli blant de ledende i Norden på avanserte systemer for salg og markedsføring – i et prisleie som ligger høyere enn konkurrenter som SuperOffice.

Også bedre i Unisys
Unisys Norge sliter fremdeles med røde regnskapstall, men selskapet er nå på rett vei, i følge adm.dir.Jon Dissen, som overtok direktørstolen i selskapet etter Terje Foyn Johannessen da han i sommer fratrådte som direktør i Unisys for å ta over ledelsen i Customax Scandinavia.

Ryddet opp i bøkene
– Unisys har benyttet det siste året til å rydde opp i bøkene og tatt alle omstruktureringskostnader som er påløpt inn i 96-regnskapet, sier adm. direktør Jon Dissen til Dagens Telecom.

Konsolidering
Han innrømmer at regnskapsåret 1996 i stor grad har vært preget av konsolidering og opprydding, men viser til at Unisys ser ut til å nå målet om en omsetning på omlag 100 millioner kroner for 1996. Deretter forventer han en forbedring i driftsmargin som innebærer at Unisys vil gå med et driftsmessig overskudd i sin løpende forretning i løpet av 1997.