Annonse


Ericsson bør revurdere

– Vi ser alvorlig på situasjonen og mener at Ericsson må vurdere verdien av miljøet innen telekommunikasjon på Sørlandet mot argumentene som taler for å flytte fra landsdelen, sier statssekretær Nils Røhne til Aftenposten.

Reprise
Adm. direktør Steinar Tveit ble blant annet innkalt på ny fordi statsråd Røhne selv ikke var til stede under møtet tirsdag i forrige uke.
Tveit sier at han ikke føler seg utsatt for politisk press i denne saken, men ønsker å holde næringsministeren orientert om utviklingen.

Ericssons beslutning
Statssekretær Røhne understreker at det er opp til Ericssons styre å ta den endelige beslutningen, men han minner om at det finnes andre bedrifter og et høyskolemiljø innenfor telekommunikasjon på Sørlandet.
Styret i Ericsson valgte sist fredag å utsette beslutningen om flytting til 13. februar.
Etter det Dagens Telecom erfarer er det likevel mye som tyder på at Ericsson velger å flytte til Oslo-området. Dagens Telecom kunne tirsdag melde at foruten Fornebu så vurderer Ericsson-ledelsen Asker, Skøyen og Lysaker som lokalisering for produktutviklingsdelen til konsernet.

Annonse


Annonse


Annonse