Annonse


Compaq over milliarden

Compaq Computer Corporation kan melde om nok et rekordår, både her hjemme og internasjonalt. For første gang passerte omsetningen i Norge en milliard kroner, etter en vekst på 11,7 prosent sammenliknet med året før. Resultatveksten var enda høyere – opp 31 prosent – til 28 millioner kroner. Regnet i omsetning per hode solgte hver av de 53 ansatte i Compaq Norge i gjennomsnitt for nette 19,72 millioner kroner i 1996.
Internasjonalt omsatte Compaq for 18,1 milliarder dollar, som er en økning på 23 prosent i forhold til i 1995. Resultatet økte i samme periode med 28 prosent til 1,3 milliarder dollar. Dermed er maskinvareleverandøren verdens femte største dataselskap.

Trøbbel hjemme
Administrerende direktør Jan Eigil Rydningen i Compaq Norge kan imidlertid ikke si seg fornøyd med salget av hjemme-PCer. På grunn av leveringsproblemer, Compaq Norge fikk bare 7000 maskiner fra “moderen”, ble selskapets andel av konsumentmarkedet sterkt redusert. Salget ble faktisk halvert (- 53 prosent) sammenliknet med superåret 1995. At Rydningen & Co likevel tjener mer penger enn noen sinne, skyldes at dette markedet bare utgjør omlag ti prosent av omsetningen.
– Alt i alt viser 1996-resultat at Compaq er på rett vei, sier Rydningen, som først og fremst vil fokusere på vekst framfor lønnsomhet i 1997.

Vil vokse mer
– Compaq satser på å bli et av verdens tre største dataselskaper gjennom å tilby integrerte totalløsninger for effektiv informasjonsbehandling og kommunikasjon. Dette kombinerer vi med å fokusere vår innsats på de markedssegmentene der veksten og lønnsomheten er størst. Vi har blant annet økt salget av servere med 40 prosent, sier Rydningen.
Han kan vise til tall som viser at Compaq solgte 53.000 PCer bare til bedriftsmarkedet i fjor. Selskapet er dermed fortsatt den ubestridte ener både på stasjonære drifts-PCer (37.000 enheter, som gir en markedsandel på 14 prosent) og servere (3900 enheter, en markedsandel på 39 prosent). Totalt solgte altså Compaq 60.000 PCer, noe som gir en samlet markedsandel på omlag 25 prosent. Selskapet er dessuten den leverandøren i landet som selger flest bærbare datamaskiner, 12.000 enheter i alt, med en samlet markedsandel på 20 prosent.
Compaq finner du også på Internett: http://www.compaq.no

Annonse


Annonse


Annonse