Annonse


Tiltalt for ulovlig link

Angela Marquardt (25) er siktet for å ha ha hjulpet terrorister etter å ha satt opp en link på sin egen hjemmeside til tidsskriftet Radikal. Serveren som magasinet ligger på er i Nederland, og tyske myndigheter kjenner ikke identiteten til personen som har skrevet den ulovlige artikkelen.
Men myndighetene anser bladet for å støtte terrorister.

Pressefrihet
– Det er ulovlig i Tyskland å lære andre hvordan en kan begå en forbrytelse, eller å oppfordre andre til å begå en forbrytelse, sier påtalemyndighetenes talmann i Berlin Ruediger Reiff.
– De som begikk forbrytelsen å skrive disse artiklene i Radikal er ennå ikke identifisert, men det ser ut som Marquardt hjelper til å spre tidsskriftet. Pressefriheten rekker ikke så langt som dette.

Angela Marquardt er medlem av det reformerte tyske kommunistpartiet. Hun kaller siktelsen – for å ha spredd tekster som oppfordrer til alvorlige forbrytelser mot allmenheten – for et forsøk på å temme den tyske offentligheten.

– Temme offentligheten
– Tiltalen skyldes at jeg er politiker i PDS. Dette har intet å gjøre med å bygge bomber, eller å avsløre jernbanenettets svanke punkter.

Annonse


Enhver som ønsker slike opplysninger kan finne dem på Pentagons hjemmesider, eller på nyhetsgrupper for folk med tog som hobby og for pyromaner.

Blokkert
Tyske myndigheter har flere ganger forsøkt å stoppe ytringer over Internett, som er av en slik karakter at de ikke ville ha blitt godtatt på trykk. Tidligere har Internett-distributøren CompuServe blitt tvunget til å stoppe tilgangen på 200 nyhetsgrupper etter at det ble oppdaget at det var spredd barneporno via noen av disse.

Tyske nynazister med base i utlandet har også blitt utsatt for undersøkelser etter at de på hjemmesider har fornektet folkemord på jøder under andre verdenskrig og Holocaust. Dette er forbudt i følge tysk lov.

Sensur
Påtalemyndighetene vurderte å sikte CompuServe i begge disse sakene, men fant at det ikke var grunnlag for dette. CompuServe stoppet tilgangen for sine medlemmer til Marquardts hjemmeside i september. Som et svar på dette forandret Marquardt adressen til sin hjemmesiden, og anklaget CompuServe for å utøve sensur.

(Kilder: Wired, Reuters, Nando Net)

Annonse


Annonse


Annonse