Annonse


Stentofon-kupp

Setentofon blir nå et storselskap i kommunikasjon etter fusjon med RingCom og østerrikske Commend.
Stentofon-styret har vært på kollisjonskurs med sin største aksjonær Dagfinn Sundal, som ønsket RingCom som alliansepartner.Styret ville ha en allianse med det østerrikske selskapet Commend. Dette førte til at Sundal forlangte ekstraordinær generalforsamling med et punkt på programmet: Finne nytt styre!

Seierherre
Sundal har siden dette vært i Østerrike og sett nærmere på Commend. Tydeligvis har noe falt i smak, og Sundals ønske er nå at de tre selskapene skal gå sammen. Det vil føre til et fusjonert selskap med over en halv milliard kroner i omsetning, og med store andeler av kommunikasjonsmarkedet.

Lorentzen fortsetter
Moderert er også kravet om full utskiftelse av styret. Tidligere styreformann Fredrik Vogt Lorentzen fortsetter som menig medlem. Jan E. Engebretsen fortsetter også i styret.

Jacobsen inn
Nytt styremedlem ble Svein Jacobsen. Han blir styreformann og har samme verv også i RingCom. Jan Chr. Opsahl fra Tandberg ASA går også inn i det nye styret, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.
Alle valg var enstemmige. De kritiske spørsmålene lot vente på seg etter en to timers orientering av adm. direktør Per Lilleng i Stentofon.

Annonse


Overskudd på 750.000
Stentofon kunne vise et positivt resultat for 1996. Etter fjorårets underskudd på 59,5 millioner kroner representerer overskuddet på 750.000 kroner en helomvending.

28,4 mill. i egenkapital
Omsetningen steg fra 251 millioner til 262 millioner. Egenkapitalen er styrket med over ni millioner og er nå på 28,4 millioner. Selskapets ledelse ser optimistisk på framtiden, til tross for at en betydelig omstrukturering gjenstår.

Annonse


Annonse


Annonse