Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norges mest kreative?

OSLO: Gründerbedriftene Graef Computer AS, Metaphor Systems AS og Mitec AS er de tre kandidatene Den norske dataforening (DND) har plukket ut til å kjempe om årets kreativitetspris, Rosing-prisen.

I følge DND har det vært rekordstor interesse for årets pris. Juryen har vurdert hele 39 kandidater i konkurransen, som blir avgjort denne uken og som kulminerer med offentliggjøring og høytidelig prisutdeling under Rosing-konferansen på Software 97-messen i begynnelsen av februar.

100.000 i premieForuten en god porsjon mediaomtale kan prisvinneren vente seg en sjekk på 100.000 kroner og retten til å benytte Rosing-logoen i markedsføringen av bedriften.

FinalekandidateneDe tre kandidatene som juryen har plukket til å kjempe om den gjeve hedersprisen er – i alfabetisk rekkefølge – Graef Computer, Metaphor Systems og Mitec. Alle tre selskaper kan skilte med sorte tall på bunnlinja.

Internett- applikasjonerGraef Computer AS har laget et sett produkter under navnet «Platform». Dette er et programsystem som består av verktøy for å utvikle internett/intranett-applikasjoner.

Graef Computer sysselsetter 12 personer fra syv forskjellige land. Og de gjør det så godt at selskapet nylig ble kjøpt opp av en finsk bedrift.

Værmeldingen på TV 2Metaphor Systems AS er selskapet bak TV2-værmeldingen. Selskapet lager “Metacast Ultra”, et programsystem som bearbeider meteorologiske data til presentasjoner og animasjoner. Produktet brukes av enrekke TV-stasjoner, blant dem TV2 Norge, TV2 Danmark, Der Wetter Kanal i Tyskland og CNN i USA. I løpet av 1996 vokste selskapet til syv medarbeidere.

NisjeprodukterMitec AS lager små, nisjeorienterte produkter – NetMan og NetBase (tilsammen NetSys), som gjør det mulig å drive fjernovervåking av hussentraler. En liten boks knyttet til sentralen varsler dersom det oppstår feil som den intelligente boksen ikke selv greier å ordne opp i.
Rosing-prisen deles ut av IT-investoren Terje Mikalsen under Software 97-messen på Info-Rama i Sandvika 5. februar.