Annonse


Norges mest kreative?

I følge DND har det vært rekordstor interesse for årets pris. Juryen har vurdert hele 39 kandidater i konkurransen, som blir avgjort denne uken og som kulminerer med offentliggjøring og høytidelig prisutdeling under Rosing-konferansen på Software 97-messen i begynnelsen av februar.

100.000 i premie
Foruten en god porsjon mediaomtale kan prisvinneren vente seg en sjekk på 100.000 kroner og retten til å benytte Rosing-logoen i markedsføringen av bedriften.

Finalekandidatene
De tre kandidatene som juryen har plukket til å kjempe om den gjeve hedersprisen er – i alfabetisk rekkefølge – Graef Computer, Metaphor Systems og Mitec. Alle tre selskaper kan skilte med sorte tall på bunnlinja.

Internett- applikasjoner
Graef Computer AS har laget et sett produkter under navnet «Platform». Dette er et programsystem som består av verktøy for å utvikle internett/intranett-applikasjoner.

Annonse


Graef Computer sysselsetter 12 personer fra syv forskjellige land. Og de gjør det så godt at selskapet nylig ble kjøpt opp av en finsk bedrift.

Værmeldingen på TV 2
Metaphor Systems AS er selskapet bak TV2-værmeldingen. Selskapet lager “Metacast Ultra”, et programsystem som bearbeider meteorologiske data til presentasjoner og animasjoner. Produktet brukes av enrekke TV-stasjoner, blant dem TV2 Norge, TV2 Danmark, Der Wetter Kanal i Tyskland og CNN i USA. I løpet av 1996 vokste selskapet til syv medarbeidere.

Nisjeprodukter
Mitec AS lager små, nisjeorienterte produkter – NetMan og NetBase (tilsammen NetSys), som gjør det mulig å drive fjernovervåking av hussentraler. En liten boks knyttet til sentralen varsler dersom det oppstår feil som den intelligente boksen ikke selv greier å ordne opp i.
Rosing-prisen deles ut av IT-investoren Terje Mikalsen under Software 97-messen på Info-Rama i Sandvika 5. februar.

Annonse