Annonse


NetCom bedrer dekningen

– Det er viktig å bruke litt mer av ressursene på å bli enda bedre der folk bor, sier teknisk direktør i NetCom Arild Nilsen til Dagens Telecom.

Frekvensomlegging
Natt til søndag 19. januar foretok NetCom en frekvensomlegging i Oslo. Seks frekvenser som tidligere ble brukt for NMT 900 ble tatt i bruk for GSM.
– Dette var et ledd i vår satsing på å få et best mulig nett i Oslo og omegn, sier Arild Nilsen.

Konsesjon
– Vi har til nå vært veldig bundne av konsesjonsbetingelsene. I fjor hadde selskapet fokus på Nord-Norge. I følge konsesjonen skulle vi dekke 90 prosent av Norge, og vi dekker nå 94 prosent. Nå finner vi det riktig å bruke litt mer av ressursene på å bli enda bedre der folk bor, sier informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom.

Stor trafikk
– Det er i stor-Oslo det er størst trafikk. Det er her folk bor og bruker telefoner. Det er viktig at det ikke er dårlig kapasitet i disse områdene, sier Grythe.
I helgen ble seks frekvenser flytt fra NMT 900 og over til GSM.

NMT er døende
– Vi har hele tiden sagt at NMT 900 er døende, SpredningSenderne som ble satt i drift i helgen var plassert i Rådhusgata, på Youngstorget og i Hegdehaugsveien.
I september ble 15 nye stasjoner satt i drift på Aker brygge, Vika, Stortingsgaten, Skillebekk, Briskeby, Ullevål, Røa, Grønland, Foss, Carl Berners plass, Lambertseter, Ekebergsletta og på Aleksander Kiellands plass.
I Akershus ble det satt opp nye stasjoner på Sofiemyr og på Bleiker.

Annonse


Annonse


Annonse