Annonse


Høyt Microsoft-overskudd

Det har vært en årviss stillingskrig mellom Microsoft og Wall Street, dette at selskapet en eller flere ganger hvert år har varslet om lavere omsetnings- og resultatvekst – hvoretter de endelige resultatene faktisk har vært høyere enn forventet.

Bedre enn forventet
Slik ble det også for kvartalet som sluttet 31. desember. I fjor tjente selskapet 45 cent pr. aksje, Wall Street regnet med at det skulle vokse til 51 cent – mens sluttresultatet ble en vekst på 27 prosent til 57 cent pr. aksje. Langt bedre enn forventet og selvfølgelig også bedre enn det Microsofts selv hadde antydet på forhånd.

Marginer
– Men vi venter helt klart svakere inntjening i neste finansår, som begynner i juli, sa selskapets finansdirektør Mike Brown da resultatene ble fremlagt, og han understreket at han mente det denne gang.
– Vi regner med lavere inntektsvekst i våre modne forretningsområder samtidig som vi venter press på marginene på grunn av aggressiv satsing på forskning, utvikling og nysatsinger.

Fornøyd
Men Brown gjorde det også klart at han var fornøyd med utviklingen i forrige og inneværende kvartal og at det også så lovende ut i neste kvartal. Wall Street mente også at det så lovende ut.

Annonse


Aksjekursen har beveget seg oppover i det siste, i påvente av de nye omsetningstallene. Fredag, før resultatene ble offentliggjort, steg kurven enda 1.13 dollar til 87.12 pr. aksje.

OS øker mest
Microsofts resultat i forrige kvartal var på 741 millioner dollar, opp fra 575 millioner i samme periode året før. Omsetningen økte 22 prosent til 2,7 milliarder, opp fra 2,2 milliarder.
Veksten var størst innen operativsystemer, mens applikasjons- og internett-divisjonene hadde en flatere omsetningsutvikling.

Annonse


Annonse


Annonse