Annonse


Foreldreguide for film

Filmene vurderes og en får raskt svar på spørsmål som: Hvor mye vold brukes? Hvor mye sex vises? Hvordan er holdningene til andre og samfunnet? Hvor mange skremmende scener? Røyker skuespillerne? Hvordan er holdningen til narkotika? Er det sterke scener fra familien? Brukes det våpen? Skremmer filmmusikken? Er det mye banning?

En ulempe kan jo være at en kan få røpet intrigen litt tidlig.

Moralsk
Et raskt søk denne uken ga inntrykket av at det nærmest bare var med film og videoer fra 1996 – og såvidt noen fra i år – og enkelte klassikere.

Ferske anmeldelser var: Phenomenon, – med John Travolta – She’s The One og Bordello of Blood. (Intrige på den siste: Privatdetektiv oppsøkes av vakker mystisk kvinne. Hun ber ham finne hennes savnete bror, som finnes på et mystisk mausoleum, som også er et bordell for vampyrer. Blod og gørr-faktoren er ekstrem, sier anmeldelsen – og med et slikt plott er vel det lett å tro.)

Vann til vin
Screenit har også begynt å vurdere musikk. Hittil er det meget få plater som er anmeldt. Hvor brukbare er anbefalingene?
Kanskje litt vel fintfølende: På R.E.Ms New Adventures in Hi-Fi, så heter det under merkelappen «Alkohol og narkotika»: I sangen: «How The West Was Won And Where It Got Us», er den ene henvisning om å forandre vann til vin.
Screen It finner du på adressen http://www.screenit.com

Annonse


Annonse


Annonse