Annonse


Ericsson ønsker Fornebu

– Det er et hovedpoeng å samle virksomheten i Oslo-området og for øyeblikket er Fornebu det mest interessante stedet, sier informasjonsdirektør Paul Falck i Ericsson til Dagens Telecom.

Flere alternativer
Ericssons leiekontrakter i Asker og Arendal går ut i 1998/99 og selskapet har vurdert flere lokaliseringsmuligheter i tillegg til Fornebu:
– I dag ligger Ericsson i Asker og det er klart at et alternativ er å bli der. Vi har også vurdert Skøyen og Lysaker som mulige steder å etablere bedriften, men er som sagt mest interessert i Fornebu på grunn av planene om å etablere et IT og forskningsmiljø der, sier Falck.

Passer inn på Fornebu
– Vår virksomhet passer godt inn i planene for utbyggingen av Fornebu. Ericsson er et av de tyngste utviklingsselskapene i Norge og omtrent halvparten av driften vår går til utvikling for konsernet og nye produkter, sier Falck.
Ericsson hadde inntil første januar en produksjonsavdeling på Hisøy ved Arendal, men denne ble solgt til elektronikkfirmaet Norsk Elektronikkproduksjon.

Ikke østover
– Oslo hovedflyplass flytter til Gardermoen i 1998, men en lokalisering mellom Oslo og Gardermoen er ikke aktuell for oss. Mange av våre ansatte arbeider i Asker i dag og de fleste av dem er bosatt på denne siden av byen. Samtidig blir forbindelsene fra Asker og Oslo til flyplassområdet så gode at det er unødvendig for Ericsson å flytte nærmere Gardermoen, sier Falck.

  • Se også artikkel: Klønete av Ericsson

    Annonse


  • Annonse


    Annonse