Annonse


Digital konvolutt lovlig

Secure Electronic Transactions (SET) er navnet på systemet som IBM har utviklet sammen med de to betalingsformidlings-selskapene og som skal gi kortinnehavere og næringsdrivende sikkerhet for betalingsinformasjon som sendes over åpne datanett som Internett.

Forutsetter kryptering
Problemet har imidlertid vært at løsningen forutsetter kryptering av data – og den amerikanske regjering mener at alle krypteringskoder av sikkerhetsgrunner er den amerikanske regjerings eiendom.

Fikk tillatelse
Hvis de slipper slike koder løs på verdenssamfunnet, vil USA øyeblikkelig tape den tredje verdenskrig – eller noe sånt. Men nå har regjeringen funnet ut at IBM, Visa og Mastercard antakelig ikke driver med uamerikansk virksomhet, så selskapene har fått tillatelse til å eksportere systemet.

Kan ikke se kontonummeret
Selve løsningen er basert på at opplysningene på kundens bankkort sendes til selgeren kryptert i en såkalt digital konvolutt.
Dermed kan hverken kjøperen eller noen andre se bankkortnummeret, som sendes videre, sammen med selgerens digitale identitet, til kortselskapet for verifisering.

Ikke på vidvanke
Kortselskapet åpner konvolutten, kontrollerer transaksjonen og sender informasjonen tilbake til kortholder og selger. Dermed vet kjøperen at kortopplysningene ikke kommer på vidvanke.

Annonse


Annonse


Annonse