Annonse


Simonsen snudd til pluss

– Vi har ikke tallene for 1996 klare enda, men det ser ut til at vi skal få et positivt om enn lite resultat for fjoråret, sier markedssjef Tomas Borgen i Simonsen Digicom til Dagens Telecom.

Avskrivninger
– Underskuddet fra 1995 på elleve millioner kroner skyldtes for en stor del avskrivninger av investeringer, og ble gjort i forståelse med våre daværende eiere i Tyskland, sier Borgen.

På lavgir
Simonsen Digicom har siden første august i fjor vært eid og drevet av de ansatte etter at den tyske eieren Yen Optik i sommer besluttet seg for å kutte ut sin satsing på telekom.
– Vi har hittil drevet med redusert bemanning og redusert lønn, men håper etter hvert å arbeide videre med forskning og utvikling av egne produkter igjen, sier Borgen.

Mest eksport
– Nærmere 70 prosent av Simonsens omsetning kommer fra eksport, hovedsakelig til Sverige, Finland, Romania, Tunis, Polen, Oman og Malaysia. Selskapet skal også starte eksport til Thailand, opplyser produktsjef Anders Øvreås i Simonsen Digicom.

Annonse


Ny GSM-telefon
I midten av februar lanserer Simonsen en ny GSM-telefon. Telefonen produseres av tyske Hagenuk, men vil bli solgt med Simonsens navn på.

Se også: Liten og lett Simonsen

Annonse


Annonse


Annonse