- -

Annonse


Ericsson utsetter

- -Ericssons ledelse kan være presset til retrett. De sterke reaksjonen kom fullstendig uforberedt på den svenske konsernledelsen.

– Vi hadde forventet noe, men ikke dette. Det er utrolig at ikke de gode argumentene for flytting er kommet fram, sier den svenske Ericsson-direktøren Torbjørn Andersson, som hadde møter med den norske Ericssonledelsen i Oslo og fredag var på styremøte i Arendal.
Andersson har spesielt ansvar for den norske delen av Ericsson-konsernet, og sitter i det norske styret.

Protester ikke avgjørende
– Vi må styrke vår konkurransesituasjon, og Ericsson i Norge konkurrer med andre bedrifter innen konsernet. Og protestene fra de ansatte kan ikke være avgjørende for om vi flytter eller ikke. Det vil bero på en totalvurdering, sier Andersson til Fædrelandsvennen.

Stemmer for utsettelse
Han bekreftet i går formiddag at han kommer til å stemme for en utsettelse avhele saken.

Administrerende direktør i norske Ericsson Steinar Tveit kan også akseptere en utsettelse:
– Jeg innrømmer at vi har hatt for dårlig tid på denne viktige saken. Jeg vil stille meg positiv til en utsettelse av lokaliseringsspørsmålet, slik at vi kan få bedre tid på å vurdere alle konsekvenser, sa Tveit på et møte for Ericsson-ansatte i Sandvika torsdag.

Annonse


Annonse


Annonse