Annonse


Taus Olivetti

– Vi har diskutert fremtiden til PC-divisjonen, men ønsker ikke å kommentere rykter. En uttalelse vil bli gitt når vi har blitt enige om en avtale, sier talsmann Ugo Panerai i Olivetti.

Taper penger
Olivettis PC-divisjon taper penger og selskapet har vært i forhandlinger med Centenary siden slutten av fjoråret. Opprinnelig ønsket Olivetti å komme til en avtale om salget før nyttår, melder TechWire.

Kutter gjeld
Salget av PC-divisjonen vil hjelpe Olivetti med å kutte både tap og gjeld. I forrige måned reduserte selskapet deler av sin gjeld ved å selge 8,26 prosent av sin andel i den italienske mobilgruppen Omnitel Sistemi Radiocellulari til Bell Atlantic.

Berlusconi inn?
Olivetti kan bli mer attraktiv for nye investorer når de har solgt sin tapsdivisjon. Det sies at mediagigant og tidligere statsminister Silvio Berlusconi er interessert i å investere gjennom sitt selskap Mediaset. Han skal være spesielt interessert i Olivettis resterende aksjer i den raskt voksende mobiloperatøren Omnitel.

Annonse


Annonse


Annonse