Annonse


Nytt Telenor-selskap

– Vi arbeider med å få alt på plass slik at selskapets navn og ledelse skal være avgjort om to til tre uker, sier informasjonssjef Erik Nord i Telenor Plus til Dagens Telecom.

Hovedkontor i Oslo
Telenor Plus og NetHold vil eie 50 prosent hver av det nye selskapet som skal ha hovedkontor i Oslo. Selskapet vil rette seg mot markedet for private parabolantenner i Norden, og vil foruten Norge få kontorer i Sverige, Finland og Danmark.
– Antall ansatte i selskapet blir rundt 100 i første omgang, men dette er et hurtig voksende marked så vi regner med å få flere ansatte etter hvert, sier Nord.

Analog og digital
Både Telenor Plus og NetHold regner med at digitalt distribuerte TV-kanaler og tjenester vil øke antall kanaler og føre til en mer aktiv TV-titting. Det nye selskapet vil markedsføre både analoge og digitale TV-kanaler og tjenester i årene som kommer.

En boks
Telenor og NetHold er blitt enige om å bruke universaldekodere som kan brukes til å motta digitale TV-signaler fra alle TV-kanaler og tjenesteytere.
– De nye dekoderne er under produksjon nå, og vil være en stor fordel for forbrukere som har flere leverandører av TV-signaler, mener Nord.

Blant de store
Telenor går nå inn i allianse med de store TV-selskapene. NetHold er den tredje største aktøren innen betal-TV i Europa. Erik Nord opplyser at europeiske NetHold er i ferd med å bli oppkjøpt av Canal+ og at denne avtalen nå ligger til godkjenning i EU-kommisjonen.