Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Iridium forsinket igjen

Iridium-konsernet har stadig problemer med oppskytingen raketten med selskapets 3 første satellitter: Delta II-raketten vil nå tidligst skytes ut 19. januar

Det er fremdeles ikke for sent for Iridium, selv om de første tre satellittene altså ikke kom på plass i sin bane som planlagt 7. januar. Det er fremdeles god tid til det nye satellitt-telefonsystemet skal være i drift sent i 1998 eller i 1999.
Men det lover ikke godt for fremdriftsplanene for de 66 satellittene i Iridium-systemet at selskapet må akseptere forsinkelser allerede for de første som skal opp. På den annen side overrasker det vel ingen at en slik forsinkelse oppstår i romfartsammenheng, selv om McDonnel Douglas skal ha jobbet i mer enn 5 år med å forberede denne jomfruturen for Iridium.
Tekniske problemer oppgis som årsak til utsettelsen..

Stikkord: Mobil