Annonse


Lønnsomt for Intranett

TROMSØ: Intranett er paraplyorganisasjonen i det Tromsøbaserte firmaet. Datterbedriftene iFOCUS, iFRONT og iTEAM har hver for seg sine spesialiteter innenfor digitale medier. Totalløsninger for Internet og Intranett med leveranse av hardware, utgjør hovedtyngden i aktiviteten.
Totalomsetningen for fjoråret var på ca. 16 millioner kroner.

Foretrekker Nord-Norge
Daglig leder, Knut Andreassen, hevder at det ikke er noen ulempe å holde til i den nordligste landsdelen. De har nylig ekspandert og opprettet en underavdeling i Bodø. Firmaene henter mange av sine kunder fra lokale miljøer.

De har i løpet av det siste året utviklet en større løsning for Sparebank1 Nord-Norge. I tillegg kan de vise til en totalleveranse til en Intranettløsning til Trykk i Nor. Sistnevnte er den største Intranettløsningen i Nord-Norge. Begge er avanserte og til dels banebrytende løsninger som har vakt oppmerksomhet.

Omsetningsøkning
Omsetningen har økt betraktelig i året som gikk. De kan vise til en totalomsetning på ca. 16 millioner kroner og et overskudd på en million. Dette er Andreassen meget fornøyd med.

Annonse


– Vi har foretatt store investeringer i året som gikk. Samtidig har vi brukt tid og krefter på intern kompetanseoppbygging. At vi likevel kan referere til god økonomi, viser at vi har foretatt de rette disposisjonene, sier Andreassen.

Presset arbeidsmarked
– Det store problemet for oss, i likhet med de fleste andre som jobber med IT, er å få tak i kvalifiserte medarbeidere.

– I Nord-Norge opplever vi ikke det samme presset på lønninger som vi ser i Oslo-området.
– Vi satser på å trekke til oss de rette folkene med andre virkemidler enn en fet gasje. Vi har fått tilbakemelding fra vår ansatte om at en trivelig arbeidsplass, med store utfordringer for den enkelte, er mer forlokkende enn bare stress og masse penger, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse