Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera 50 år

BERGEN: Nera starter i dag feiringen av selskapets 50-årsjubileum. Dagen vil bli markert med lokale arrangement for samtlige av de vel 1.200 ansatte verden over.

Det er en på alle måter en høyst oppegående og tilpasningsdyktig teleleverandør som skal feire 50-årsjubilèum hele 1997 til ende.
Nera har i dag kontorer på 21 ulike steder i 17 land. 30. mai vil kunder og eksterne forbindelser bli invitert til festforestilling i Grieghallen.

Gnistradio
Det startet med gnistsendere og skipsradio. Forløperen til den bergenske teleleverandøren, AS National Indsutri, startet med produksjon av skipsradio allerede i 1917. Likevel var det først da lokale næringslivsinteressenter kjøpte det tyskkontrollerte Norsk Telefunken Radio AS fra Direktoratet for fiendtlig eiendom i 1947, at det for alvor ble fart i sakene.

Jubileumsbok
50-årsjubilanten har en fargerik historie med røtter som strekker seg tilbake til lenge før det formelle stiftelsesåret. Historien vil bli detaljert beskrevet av Johannes Rippmann, tidligere direktør i selskapet, i jubilèumsboken som blir utgitt til våren.
Stikkord: Mobil