Annonse


Intel lanserer MMX

Intel MMX er nye 166 og 200 MHz Pentium-prosessorer med MMX-teknologi. Brikkene inneholder 57 nye instruksjoner som forbedrer og akselererer multimedia og kommunikasjon. Programmer skrevet for MMX vil, i følge Intel kjøre 50-60 prosent raskere, mens vanlige kontorapplikasjoner kjører 10-20 prosent raskere enn med klassiske Pentiumer i PC-en.

Hurtig
I den første sammenlignende testen har amerikanske PC Magazine testet 12 PC-er med de nye 166 og 200 MHz MMX-brikkene. I gjennomsnitt kjørte kontorapplikasjoner som ikke er tilpasset MMX-instruksjonssettet henholdsvis 7,4 og 9,9 prosent raskere med MMX enn med klassiske 166 og 200 MHz Pentiumer.

Årsaken til dette er først og fremst at Intel har økt den interne cachehukommelsen (Level 1 cache) til 32 K i de nye prosessorene. Multimedia-applikasjoner skrevet for MMX, kjørte derimot mellom 35 og 500 prosent raskere!

1000 kr dyrere
I tillegg til å akselerere multimedia og å frigjøre prosessoren for andre oppgaver, oppdaget PC Magazine at MMX-brikkene ga forbedret grafikk, klarere lyd og skarpere video.

Annonse


Intel tilbyr nå sin Videophone i MMX-versjon, og håper at denne vil få næringslivet til å ta i bruk videokonferanser over eksisterende linjer. Med unntak av spill, er programutvalget foreløpig begrenset til Adobe Photoshop og Kais Power GOO.

Intel har forsynt PC-produsentene med MMX-brikker. Dell og andre norske leverandører er klare til å levere. Hos Dell Computers AS koster maskiner med MMX-brikkene 1010 kroner mer (ekskl. moms) enn klassiske Pentium-prosessorer.

Klamath kommer
Intel har dessuten lansert 150 og 166 MHz MMX-prosessorer for bærbare maskiner, og planlegger «mobilprosessorer» med 200-233 MHz hastighet. For bordmaskinene kommer en 150MHz billig-MMX og en oppgraderingsbrikke. Den klassiske Pentium-prosessoren vil sannsynligvis bli utfaset i løpet av året. I andre kvartal 1997 får Pentium Pro avløsning av Intels nye 233 og 266 MHz Klamath-prosessor med MMX-teknologi.

Lanseringen av MMX sørget altså i går for at bruktverdien av din ukegamle super-PC sank som en stein!

Annonse


Annonse


Annonse