Annonse


Janco solgt

Europas største privateide kabel-TV-selskap, United Philips Communication, overtar vel 70 prosent av Janco kabel-TV fra de finske eierne Helsinki Media.
UPC eier fra før Norkabel, som er landets tredje største kabel-TV selskap. Helsinki Media forblir imidlertid minoritetseier i Janco 29,8 prosent av aksjene. Det blir ikke opplyst hvor mye UPC har betalt for Janco-aksjene.

Regionsdirektør Margareth Houlihan i UPC sier at oppkjøpet av Janco “er en viktig investering for UPC” og vil styrke deres strategi om å være en betydelig aktør i utvalgte land innen kabel-TV-tjenester, inkludert data og telefoni.

UPC driver kabel-TV-nett i 15 europeiske land og har totalt 2,3 millioner abonnenter. De største nettene er i Amsterdam og Wien.

Utfordrer Telenor
Når nå Norkabel og Janco slås sammen til ett selskap får de til sammen en dekning i Sør-Norge som gjør selskapet til en reell konkurrent til dagens markedsleder på Kabel-TV, Telenor Avidi. Norkabel har fra før 5.000 kunder i Oslo, men får nå også tilgang til 160.000 Janco-abonnenter i Oslo-regionen.

Annonse


Blir markedsleder
I skrivende stund har Telenor Avidi en markedsandel i Norge på omlag 33 prosent, mens Janco og Norkabel kontrollerer henholdsvis 24 og 23 prosent av markedet. Etter selskapssamennslåingen blir Janco og Norkabel Norges desidert størst i det norske kabel-TV-markedet med til sammen 315.000 abonnerende husstander.

Janco og Norkabel vil til sammen dekke 15 norske byer og tettsteder: Oslo, Bergen, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Drammen, Kongsberg, Hønefoss, Asker, Romerike, Askim, Moss, Halden, Sarpsborg og Fredrikstad.

Annonse


Annonse


Annonse