Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor til himmels

OSLO: Onsdag arrangerer Telenor International en forhåndspresentasjon av den nye satellitten og kontrollsenteret på Nittedal. Thor II kalles den nye satellitten som Telenor skal skyte opp 22. februar.

Satellitten skal kontrolleres fra Nittedal jordstasjon som er utbedret til dette formålet. På forhåndspresentasjonen vil Telenor fortelle om bakgrunnen for satsingen og hva Thor II skal brukes til.

En grad vest
Hughes Space and Communications har bygget Thor II etter Telenors spesifikasjoner og satellitten har 15 kraftige sendere for kringkasting. Satellitten skal plasseres i posisjonen en grad vest, som dekker Sentral-Europa.

Hovedsatsingsområde
Telenor International har satellittkommunikasjon som et av sine hovedsatsingsområder, og teleleverandøren har som mål å bli europas femte største satellittoperatør i år 2001.

Mange prosjekter
I dag arbeider Telenor International blant annet med prosjekter for satellittkommunikasjon til mobile enheter til lands og til vanns, samt satellittnettverk til lokal og internasjonale selskaper i Polen, Tsjekkia, Slovakia og Nederland.
Stikkord: Mobil