Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tar gransking med ro

Både Telenor og Konkurransetilsynet tar anmeldelser av Telenors nye priser med ro.

På NRK’s kveldsrevy tirsdag ble det satt fram påstander om at Telenor kan bli tvunget til å gå tilbake til sitt gamle prissystem på grunn av klager til Konkurransetilsynet.

– NRK har lagt til vurderinger for egen del, sier Einar Hope i Konkurransetilsynet.Vi har fått noen klager på Telenor og det må vi forholde oss til. Hvordan vi skal gjøre det og hvilke undersøkelser vi skal gjøre i den sammenheng er det eneste vi har diskutert i denne sammenheng.

Hope varsler at Konkurransetilsynet vil konsultere Statens Teleforvaltning om klagene. Og at det aktuelle vurderingsgrunnlaget vil være om Telenors priser er kostnadsbaserte.

Kostnadsbasert
– Vi har ingen kommentarer foreløpig, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenorkonsernet. Vi må avvente den konkrete henvendelsen fra Konkurransetilsynet. Det står naturligvis Konkurransetilsynet fritt å granske hva de vil. Men vi mener naturligvis at det vi har gjort med å justere kommunetakstsamtalene innenfor kommunene noe som ikke kan sees isolert. Vi har naturligvis gjort det fordi de reelt sett er priset noe for lavt i forhold til hva de har kostet og det tror vi også at vi skal kunne klare å forklare Konkurransetilsynet.

Ned med en milliard
– Kort til anklagene om å utnytte en monopolsituasjon:– Det er bare samtaler over to minutters lengde innenfor en kommune på kveldstid og i helgene som går opp og alt annet går ned. Og det å få satt ned prisene totalt sett med over en milliard kroner kan neppe sies å utnytte monoposituasjonen, sier Melgaard, – og det er vel ikke akkurat å utnytte en monopolsituasjon.

Høyere Internettpriser
– Selv om denne lille biten går opp så vil de aller fleste i dag oppdage at telefonregninga går ned.
– De internettbrukerne som har lokalnode innenfor kommunen og som hadde det i fjor også og som utelukkende jobber på Internett i helgene og etter klokka fem, vil oppdage at det blir ca. 4 kroner dyrere i timen uten rabatt. Mens de som hadde noden sin utenfor kommunen får nå en solid prisreduksjon.
Stikkord: Mobil