Annonse


Tar gransking med ro

På NRK’s kveldsrevy tirsdag ble det satt fram påstander om at Telenor kan bli tvunget til å gå tilbake til sitt gamle prissystem på grunn av klager til Konkurransetilsynet.

– NRK har lagt til vurderinger for egen del, sier Einar Hope i Konkurransetilsynet.Vi har fått noen klager på Telenor og det må vi forholde oss til. Hvordan vi skal gjøre det og hvilke undersøkelser vi skal gjøre i den sammenheng er det eneste vi har diskutert i denne sammenheng.

Hope varsler at Konkurransetilsynet vil konsultere Statens Teleforvaltning om klagene. Og at det aktuelle vurderingsgrunnlaget vil være om Telenors priser er kostnadsbaserte.

Kostnadsbasert
– Vi har ingen kommentarer foreløpig, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenorkonsernet. Vi må avvente den konkrete henvendelsen fra Konkurransetilsynet. Det står naturligvis Konkurransetilsynet fritt å granske hva de vil. Men vi mener naturligvis at det vi har gjort med å justere kommunetakstsamtalene innenfor kommunene noe som ikke kan sees isolert. Vi har naturligvis gjort det fordi de reelt sett er priset noe for lavt i forhold til hva de har kostet og det tror vi også at vi skal kunne klare å forklare Konkurransetilsynet.

Annonse


Ned med en milliard
– Kort til anklagene om å utnytte en monopolsituasjon:– Det er bare samtaler over to minutters lengde innenfor en kommune på kveldstid og i helgene som går opp og alt annet går ned. Og det å få satt ned prisene totalt sett med over en milliard kroner kan neppe sies å utnytte monoposituasjonen, sier Melgaard, – og det er vel ikke akkurat å utnytte en monopolsituasjon.

Høyere Internettpriser
– Selv om denne lille biten går opp så vil de aller fleste i dag oppdage at telefonregninga går ned.
– De internettbrukerne som har lokalnode innenfor kommunen og som hadde det i fjor også og som utelukkende jobber på Internett i helgene og etter klokka fem, vil oppdage at det blir ca. 4 kroner dyrere i timen uten rabatt. Mens de som hadde noden sin utenfor kommunen får nå en solid prisreduksjon.

Annonse