Annonse


Nett gir større husleie

Steuer sier til The Boston Globe at han ikke hadde noe problem med narkovrakene som sov på trappa hans i Ramona Street, men den trege forbindelsen til Internett holdt han ikke ut. Planen var nemlig å starte et teknologibasert selskap med utgangspunkt i leiligheten.

Deler med resten av gata
Med et lån på 60-70.000 kroner installerte han i fjor en såkalt T-1 kabel og maskinvare for å skaffe Internett-tilknytning som er 100 ganger raskere enn via telefonlinjene. Resultatet er at 30 av gatas naboer nå deler denne hurtige kabelen.

Godt for nerdene
– For nerdene som bor her er den hurtige forbindelsen til Internett fra soverommet verdifullt, sier Steuer i et intervju med The Boston Globe. Da han solgte leiligheten var prisen økt til nesten det dobbelte.

Hus markedsført med Internett
I New Yorks East Village har hurtig Internett-aksess fått æren for å ha fylt opp et leilighetsbygg kort tid etter at det stod ferdig.
«The Information Building» i New York, et femetasjers leilighetskompleks, hevder å være den første boligblokk i verden som er markedsført med vekt på hurtig tilgang til Internett. Prisene her er stive: Gjerne 18.000 kroner måneden, i tillegg til prisen på 5-800 kroner for ubegrenset Internett-tilgang.

Annonse


Kabel-tv-operatørene kommer
– Å kable en bygning for å skaffe bedre Internett-aksess vil bli like viktig for leiligheter som elektrisitet og telefonlinjer, sier Bradley Inman, utgiver av Inman News Features, en online nyhetstjeneste for fast eiendom i Oakland.
Eiendomsmeglerne i USA er i dag sikre på at tilrettelagt hurtig Internett-aksess er viktig, men svært usikre på hvordan kabel-tv-selskapenes investeringer de neste årene vil slå ut. Allerede i dag merker meglerne at folk ber om planene for datatjenester over kabeltv-nettet når de skal velge bolig.

Blir oppgradert
1997 forventes å være året der tilgang til Internett og andre datatjenester vil bli tilbudt i stor skala av eierne av kablene som 95 millioner amerikanske hjem har i dag. Mange av disse kablene blir for tida oppgradert for å kunne tilby nye tjenester.

Annonse