Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nett gir større husleie

Da datagründeren Jonathan Steuer flyttet inn i en ny leilighet var bakgrunnen lav husleie og et funky og livlig miljø. Noen kabler seinere har prisene steget nesten til det dobbelte.

Steuer sier til The Boston Globe at han ikke hadde noe problem med narkovrakene som sov på trappa hans i Ramona Street, men den trege forbindelsen til Internett holdt han ikke ut. Planen var nemlig å starte et teknologibasert selskap med utgangspunkt i leiligheten.

Deler med resten av gata
Med et lån på 60-70.000 kroner installerte han i fjor en såkalt T-1 kabel og maskinvare for å skaffe Internett-tilknytning som er 100 ganger raskere enn via telefonlinjene. Resultatet er at 30 av gatas naboer nå deler denne hurtige kabelen.

Godt for nerdene
– For nerdene som bor her er den hurtige forbindelsen til Internett fra soverommet verdifullt, sier Steuer i et intervju med The Boston Globe. Da han solgte leiligheten var prisen økt til nesten det dobbelte.

Hus markedsført med Internett
I New Yorks East Village har hurtig Internett-aksess fått æren for å ha fylt opp et leilighetsbygg kort tid etter at det stod ferdig.
«The Information Building» i New York, et femetasjers leilighetskompleks, hevder å være den første boligblokk i verden som er markedsført med vekt på hurtig tilgang til Internett. Prisene her er stive: Gjerne 18.000 kroner måneden, i tillegg til prisen på 5-800 kroner for ubegrenset Internett-tilgang.

Kabel-tv-operatørene kommer
– Å kable en bygning for å skaffe bedre Internett-aksess vil bli like viktig for leiligheter som elektrisitet og telefonlinjer, sier Bradley Inman, utgiver av Inman News Features, en online nyhetstjeneste for fast eiendom i Oakland.
Eiendomsmeglerne i USA er i dag sikre på at tilrettelagt hurtig Internett-aksess er viktig, men svært usikre på hvordan kabel-tv-selskapenes investeringer de neste årene vil slå ut. Allerede i dag merker meglerne at folk ber om planene for datatjenester over kabeltv-nettet når de skal velge bolig.

Blir oppgradert
1997 forventes å være året der tilgang til Internett og andre datatjenester vil bli tilbudt i stor skala av eierne av kablene som 95 millioner amerikanske hjem har i dag. Mange av disse kablene blir for tida oppgradert for å kunne tilby nye tjenester.