Hopp til navigasjon Hopp til innhold

On-line svindel

BERGEN: En tidligere datakonsulent i forsikringsselskapet Vital er tiltalt for grovt bedrageri. Mannen har svindlet til seg 533.000 kroner.

Mannen skal ha tilegnet seg uærlige penger gjennom manipulasjon av forsikringsselskapets automatiske betalingsrutiner, i følge Bergens Tidende.

Omgjorde betalingsrutineneOver en periode på sju år skal 32-åringen ha skodd seg og sin nærmeste familie økonomisk ved å manipulere forsikringsselskapets betalingsrutiner. Forholdet ble oppdaget så tidlig som i 1994.

Raskere nedbetalingDen utro tjeneren utnyttet sin adgang og kjennskap til selskapets datasystem til å forlede arbeidsgiveren til å tro at lån til ham selv og familien ble raskere nedbetalt enn nedbetalingsplanen tilsa.

Fiktive innbetalingerSvindelen ble i følge tiltalen gjort enten ved å registrere fiktive innbetalinger direkte i databasen, eller ved å registrere høyere beløp enn de som faktisk ble innbetalt, i følge påtalen.

Reduserte rentebeløpetSvindelen kan også ha skjedd ved at mannen gikk direkte inn i utlånssystemet og reduserte det rentebeløpet som skulle betales ved neste forfall, i følge påtalen.
Stikkord: Mobil