Annonse


Fikk satellitt-kontrakt

– Dette er en av våre største kontrakter noensinne, sier adm. direktør Sverre Bisgaard i det Alcateleide AME Space.
ICO-kontrakten følger opp en leveranse til satelittsystemet Globalstar, som selskapet nå avslutter. Første leveranse er i juni. Prosjektet avsluttes høsten 1998. Fra år 2000 vil ICO tilby GSM-liknende tjenester.

12 satellitter
Den første av tilsammen 12 ICO-satellitter skytes opp i 1998 fra blant annet Russland, USA og en sjøbasert borerigg som bygges om av Kværner. Amerikanske Hughes Space and Communications er hovedentreprenør for prosjektet, som vil koste 15 milliarder kroner. ICO skal konkurrere med Iridium og Globalstar, som starter oppskytingen av satellitter i 1997.

«Rense» frekvensene
AME Space skal levere avanserte filterkomponenter. De skal «rense» radiofrekvensene for uønskede signaler til og fra satellittene. Selskapet skal levere mer enn 300 filterenheter til hver satellitt, totalt rundt 4.000 filtre.

Opsjoner på gang?
Bisgaard opplyser at AME Space har flere opsjoner på leveranser til mobiltelefonsatellitter. Flere nye systemer for bredbåndstjenester er også på trappene. Ifølge selskapet vil disse ha behov for de samme typer filterprodukter fra AME Space.

Annonse


120 ansatte
Alcatel kjøpte seg inn som hovedaksjonær i AME Space i 1989. Siden 1989 har selskapet vokst fra 15 til om lag 120 ansatte. Selskapet hadde i 1996 en omsetning på omlag 80 millioner kroner. Omsetningen i 1997 forventes å bli vesentlig høyere.

Annonse


Annonse


Annonse