Annonse


Skummelt hackerverktøy

Norske sikkerhetsansvarlige i bedrifter raser mot at hackerprogrammet ble lagt ut på Internett.
– Det er ikke ikke noen nyhet i seg selv at den typen program finnes. Passordgeneratorer har det vært siden laget hackingen begynte. Men alle programmer blir bedre etterhvert, og det gjelder vel også programmer for hackere, sier Per Hansen i PDI-Consult

Hjelpeprogram?
Crack5 er laget for å hjelpe systemadministratorer til å forbedre passordbeskyttelsen og finne svake punkt. Men tidligere versjoner er blitt et vanlige i hackeres verktøykasse.
Programmet kalles det mest kraftige verktøyet til å knekke passord som er laget hittil. Programmene er laget av Alec Muffett, en ekspert på datanettverk og sikkerhet. Han har gjort programmene tilgjengelig for allmenheten.
– Jeg tror ikke at det er mulig å kontrollere hvem som bruker programmet, sier Muffett i en kommentar.
– Hvordan kan jeg få undersøkt motivene til alle som ønsker en kopi av programmet? Løsningen som jeg foretrakk var å gjøre det tilgjengelig for alle og stole på at systemansvarlige vil dra full nytte av programmet.

Uansvarlig
Engelske eksperter er uenige.– Hva han har gjort er ekstremt uansvarlig, sier Peter Verreck i Computer Forensics Ltd.
Dette tilsvarer at en som forlanger at alle våpen skal være registrerte gir våpen til halvparten av landets kriminelle for å vise at de er farlige, mener Verreck.

Beskyttelse
Muffett holder fast ved at programmet hans gjør mer nytte enn skade.
– Det er ikke de store selskapene med store sikkerhetsbudsjett som har størst fordel av å bruke Crack, sier Muffett, men det er de små selskape med Internettforbindelse som trenger noe enkelt og gratis for å sikre seg selv.

Annonse


Annonse


Annonse