Annonse


Ny Windows 95

Samtidig åpner det nye systemet mulighet for uten videre å bruke Windows 95 på harddisk over 2 GB. Systemet er først og fremst til nye maskiner med ny-installerte programmer.
Du kan ikke kjøpe det nye Windows 95 OEM Servicerelease 2, det leveres kun på ny-installert PCer. Hvis en installerer den på en eksisterende PC vil brukeren, hvis en ikke har tatt de nødvendige sikkerhetsforhold, risikere å miste all data på harddisken.

Plassgevinst
– I dag er harddisken delt opp i et vist antall klosser på minst 32 kilobyte. Det vil si at hvis du har en fil på en kilobyte kommer den allikevel til å fylle 32 kilobyte. Har du større filer vil den bre seg ut over flere klosser, hvor det vil være noe ubrukt plass på den siste.

Del harddisken
Med den nye Windows 95 kan harddisken deles i klosser på kun 4 kilobyte. Dermed for du mindre døplass, og kan få frigjort opp til 20 prosent ved å installere Fat 32, som er den essensielle delen av den nye Windows 95, sier Torben Andersen fra Microsoft i følge danske Jyllands Posten.

Hvordan sjekke versjonene
Ved hjelp av tre museklikk kan du sjekke hvilken versjon som er installert i maskinen. Klikk på «Denne Computeren», så klikker du på høyre musetast. Da kommer det frem en rullemeny, hvor du klikker på «Egenskaper». Det vil da komme frem et skjema, og er bokstaven B etter tallene 4.00.950 er det den nye versjonen.
Piratkopister bør også sjekke dette, slik at de ikke står der med en CD hentet fra en fabrikkny PC. Da risikerer de med andre ord å miste alle data på sin PC.

Annonse


Annonse


Annonse