Annonse


Knalloppgang for NetCom

Spekulasjoner om hvorvidt Telia vil kjøpe opp NetCom er hovedårsaken til kursoppgangen mener flere børsanalytikere Dagens Telecom har vært i kontakt med.

Billigere tilgang
Et oppkjøp av NetCom vil gi Telia raskere og billigere tilgang til det norske mobilmarkedet enn om den svenske teleoperatøren skulle bygge ut sitt eget mobilnett i Norge.

Interessant å kjøpe?
Børsanalytikerne mener at en annen årsak til verdiøkningen på NetCom-aksjene kan være at kursen har ligget lavt så lenge at investorene nå igjen ser det som interessant å kjøpe.

Forutsa oppgang
Ukeavisa Telecom Revy fastslo i november at NetComs aksjer var sterkt undervurdert og at disse ville stige på sikt, noe som viste seg å slå til.
I Dagens Telecom i desember uttalte markedsanalysebyrået J.P. Morgan at de forventet en økning i NetComs aksjer til 63 kroner i løpet av kommende år, nå viser det seg altså at verdien er økt til 64 kroner på bare en måned.

Annonse


Fire store aksjonærer
Drøyt 75 prosent av NetCom-aksjene er delt mellom fire store investorer. Den største aksjonæren er Comvik med 25 prosents eierandel, Ameritech og Singapore Telecom eier hver 19,74 prosent av aksjene, mens Orkla har 11,5 prosent av aksjene. Resten av aksjene eies av småaksjonærer hvorav Skandinaviska Enskilda Banken har størst andel med 2,67 prosent opplyser informasjonssjef Gunnar Grythe i NetCom til Dagens Telecom.

Benekter oppkjøp
– Vi er selvfølgelig fornøyd med utviklingen og tror at den skyldes positive forventninger hos investorene til NetComs resultater for 1996. Spekulasjonene om at Telia skal kjøpe NetCom har vi dementert tidligere, våre eiere er ikke interessert i å selge til Telia siden Comvik eies av Kinnevik, som er en direkte konkurrent til den svenske teleoperatøren. Våre investorer er har langsiktig perspektiv, og vi venter en oppgang i aksjeverdien når NetCom begynner å gå med overskudd, sier Grythe.

Resultat i mars
Dagens Telecom er i likhet med børsanalytikerne spent på utviklingen i NetComs aksjeverdi når tallene for fjorårets resultater offentliggjøres 7. mars.

Annonse


Annonse


Annonse