Annonse


Fikk Romania-kontrakt

Romaniakontrakten finansieres av Den europeiske utviklingsbanken, EBRD, og kan bli utvidet. Leveransene omfatter en tredjedel av landet, inkludert hovedstaden Bucuresti, opplyser salgssjef Arne Svendsen i Alcatel Telecom Norway.

«Taksering» til 20 mill.
Alcatel på Økern i Oslo skal blant annet produsere et analogt telenett til Romania. I dette er det med et nytt takseringssystem som er verdt nærmere 20 millioner kroner.

Tilleggsordrer?
Det er gode muligheter for at vi også får ansvar for oppgradering av telenettet i resten av landet. Dette forutsetter at ny finansiering går i orden, sier salgssjef Arne Svendsen i Alcatel Telecom Norway.

Umoderne nett
Romanias telenett er umoderne og telefontettheten er blant Europas laveste. Landet har kun tre millioner telefonlinjer på 23 millioner innbyggere. Leveransene omfatter Bucuresti og de fire mest folkerike av landets totalt 40 regioner. Noe maskinvare vil bli levert av rumenske underleverandører.

Annonse


Sentral registrering
De fleste telefonlinjer er knyttet til eldre sentraler. Under de rådende økonomiske forholdene, vil disse antakelig være i drift i minst ti år til. I mellomtiden ønsker Rom Telecom å bedre kvaliteten og tilby flere tjenester, blant annet et system for sentral samtaleregistrering.

Betaler ikke
– Mange rumenere betaler i dag ikke telefonregningen. Det gjelder blant annet abonnenter som i korte tidsrom leier leiligheter eller kontorer med telefon. Med det nye systemet blir det mye enklere å kreve inn pengene, sier Svendsen.

Også digitale sentraler
– Rumenerne vil også investere fortløpende i nye digitale sentraler. Utbyggingen av disse vil komme i tillegg til de eksisterende analoge telefonlinjene, sier Svendsen.

Annonse


Annonse


Annonse