Annonse


Enkel Link-betaling

1. januar åpnet Telenor Link permanent sin Net Link-betaling. Det er en tjeneste som egner seg godt for rimelige Internett-abonnement spesielt på publikasjoner. IPS og Båtbørsen er blant de første som har tatt tjenesten i bruk.
Det er kun bestemte summer du kan operere med. Beløpene er 25, 50, 75, 100 og 150 kroner. Loven setter 150 kroner som maksgrense over Teletorg.

Internett+Teletorg
Dersom denne publikasjonen åpner en betalingstjeneste basert på Telenor Links modell er med andre ord det største beløpet vi kan ta 150 kroner. Du vil da fylle ut en kupong f.eks. under vår abonnementstjeneste (som foreløpig er gratis). Abonnementet blir øyeblikkelig effektuert med en gang du ringer et bestemt 820-nummer og oppgir ditt betalingsnummer som du får på skjermen. Her testet vi IPS (pressekontor tredje verden).

Feilaktig informasjon
Dagens Telecom har testet NetLink som fungerte utmerket, men teksten som ledsaget gjorde det ikke klart at du må ringe for raskt å få effektuert abonnementet.
Dessuten bør Telenor Link skjerpe seg på egen Internett-informasjon og egne tjenester. I skrivende stund står fjorårets helt feilaktige priser som kundeinformasjon.

Garantert betaling
Fordelen med denne betalingsformen er selvsagt at du nesten er garantert pengene. Som Teletorgtjeneste faktureres beløpet via telefonregningen og tjenesteleverandøren får utbetalt et samlebeløp med jevne mellomrom.

Annonse


Ikke gratis
Telenor Link tar seg betalt for dette. Av et fakturabeløp på 150 kroner får for eksempel informasjonsleverandøren beholde 91 kroner.
Av 100 kroner får informasjonsleverandøren beholde 59 kroner og av 25 kroner får leverandøren beholde 12 kroner. Da er først moms og så faktureringsgebyr til Telenor Link betalt.

Sikkert
Fordelen med systemet er åpenbar. Få informasjonsleverandører har selv så gode faktureringssystemer at de kan makte å håndtere mange så små fakturaer.
Dessuten er sikkerheten for betaling stor i og med at det skjer via telefonregningen. Ulempen er selvsagt at man ikke kan tegne lengre abonnement dersom de koster mer enn 150 kroner.

Bra alternativ
Den dagen for eksempel Visa er sikker over nettet, er garantert en slik betalingsordning historie. Men for mange som vil bygge opp prøveabonnement eller har meget rimelige abonnementstjenester er tilbudet et oppegående alternativ.

Annonse


Annonse


Annonse