Annonse


Verdt over 30 milliarder

Da Telenor for to år siden ble aksjeselskap ble selskapet verdsatt til 27 milliarder kroner. Visekonsernsjef Terje Thon har nå sagt at selskapet har en verdi på mellom 25 og 40 milliarder kroner.
Den meget positive utviklingen i Telenor Mobil og oppkjøpene av en lang rekke selskaper er alene nok til å heve den verdifastsettelsen til mer enn 30 milliarder kroner.

34-35 milliarder kroner
Etter Dagens Telecoms vurdering vil selskapet sannsynligvis bli verdsatt til 34-35 milliarder kroner. Et annet punkt i en slik verdifastsettelse er at Telenor på en lang rekke strategiske deler av IT-markedet enten er oppe i 70 prosent markedsandel eller har meget gode muligheter til å nå målet raskt. Det teller selvsagt også at Telenor alt har sikret seg langsiktige kontrakter med de fleste av de virkelig store konsernene i Norge. Selskapets meget positive egenkapital og et sannsynlig mye bedre årsresultat enn i fjor teller selvsagt også sterkt.

Lav produktivitet
På den negative siden kommer en generelt lav produktivitet sammenliknet med de internasjonale enerene i telebransjen og det meget dramatiske fallet i utenlandstakstene som er på gang.

Annonse


Annonse


Annonse