Annonse


Spenning rundt Apple

Apple bestemte seg tidligere i høst for å skrinlegge sine planer om en ny versjon av dagens operativsystem, som gikk under kodebetegnelsen Copeland. Spekulasjonene har vært flere om Apples valg. Det var antatt at dataselskapet Be skulle trekke det lengste strået, men de skal ha forlangt for mye for produktet sitt.

Steve Jobs er tilbake
Apple Gründeren Steve Jobs er brakt tilbake i kurven. Han har fått det noe ulne oppdraget å være konsulent, og det er usikkerhet om hva dette innebærer. Rykter har også gått om at Apple har vært interessert i Suns operativsystem.

Ferdig i annen halvdel av 1997?
Flere problem møter Gilbert Amelio når han tirsdag skal fortelle om Apples valg. Dagens operativsystem er ikke stabilt nok i forhold til utfordringen fra Windows, og det snakkes høyt om at en overgang til nytt OS vil innebære at en mister kompatibiliteten bakover.
Men det snakkes også om andre valg, og enkelte spekulasjoner går ut på at Mac også skal bli tilgjengelig på vanlige Intel-PC’er.
Uansett regner ingen med at et ferdig system vil bli presentert på MacWorld i morgen. De første fruktene av Jobs samarbeid med Apple ventes ikke ferdig før i annen halvdel av 1997.

Ny nettverksteknologi
Derimot regner en med med at Apple vil presentere ny nettverksteknologi under navnet FutureShare. Dette er en oppdatering av AppleShare, som er en nettverksmulighet som ligger innebygget i Applemaskiner. Denne er bygget på Apples egne koder, mens FutureShare bygger på TCP/IP – standardprotokollen for Internett. Dette kan være et første skritt i å forandre Apples OS, og også et skritt i å gjøre Mac’ene mer interessante som Internettservere.

Annonse