Annonse


Ny, lett NetWare

Ved årsskiftet gjorde Novell den siste betaversjonen av Kayak tilgjengelig. Dermed har småbedriftene endelig fått et fullverdig alternativ til Novell NetWare, og Microsoft NT har fått konkurranse i dette segmentet. Blant de viktigste detaljene ved Kayak, i følge Novell, er rask og enkel installasjon, kombinert med forenklet nettverksadministrasjon. Målgruppen er selskaper uten nettverksekspertise.

Quick Start
Installasjonen skal kunne foregå på ned mot en halv time, ved hjelp av “Quick Start” en modul som automatisk identifiserer og konfigurerer maskinvarekomponenter. Samtidig medfører Novell easy administration tool (Neat) en forenkling av rutinene for administrasjon, oppsett og endring av nettverket. Det blir også enklere å sette opp, fjerne og endre egenskaper ved brukere, grupper, applikasjoner og skrivere. Systemet er basert på Novells katalogsystem NDS, men i følge selskapet med et brukergrensesnitt som gjør det enklere å utnytte enn tilfellet er med “vanlig” NDS. NetWareløsningene NWAdmin og NetAdmin er vanligvis noe man ikke bør røre uten skikkelig opplæring på forhånd.
Samtidig har Novell lagt inn hjelpemidler for å flytte brukerkonti og filer fra NetWare versjon 2. eller 3, eller enklere nettverksløsninger som Personal NetWare. Brukerveiledningen er lagret i HTML-format, slik at man kan hente frem data med en nettleser.
NetWare Connect følger også med Kayak, slik at brukerne kan ringe inn til og ut fra nettverket. Netverksstyringen er basert på Novells ManageWise for at man også skal kunne fjernstyre Kayaknettet – slik at forhandlerne kan tilby nettverksstyring som service til sine kunder.

Annonse


Annonse


Annonse