Annonse


Canto med ny Cumulus

Cumulus er en database som egner seg godt for lagring av store datamengder som lyd, bilder, grafikk, video og liknende. Mange bruker programmet for å holde rede på Acrobat-dokumenter (PDF) eller dokumentmaler i QuarkXPress. Lyd, video og animasjon kan katalogiseres og spilles av i søkervinduet til Cumulus.

Publisering på Internett
I versjon 3.0 har en ved hjelp av Cumulus Internet Image Server mulighet til å publisere databaser på Internett. De publiserte databasene er tilgjengelige i standard Internet-browsere som blant annet Netscape Navigator. Annet nytt ved denne versjonen er forbedret Drag-and-Drop-funksjonalitet og støtte for flere filformater, blant annet Kodak DCS digitalkamera.

Tre typer
Det finnes tre ulike typer av 3.0-versjonen. Cumulus Desktop 3.0 er en forenklet enbruker-versjon som ikke inneholder Cumulus Internet Image Server.
Desktop Plus 3.0 er en utvidet versjon med støtte for AppleScript. Den inneholder også publiseringsfunksjonen for Internett.
Network 3.0 har funksjoner som Desktop Plus, men kan bygges ut til et ubegrenset antall brukere. Demo AS distribuerer Cumulus i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse