Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nybilsalg på Internett

Snart kan du sitte hjemme og kjøpe deg en splitter ny bil over Internett. Bestillingen blir lettere og i tillegg er bilen billigere enn om du skulle kjøpe den hos en bilforhandler.

Allerede til sommeren håper Nissan å ha en web-site der du kan direktebestille, sende mail-forespørsler og drive kundeoppfølgning via elektronisk post.

Direktesalg
Nissan er her først ute av de store bilforhandlerne på nettet med direktesalg. Det er ventet at de andre store vil komme raskt på banen når Nissan først er ute. Det er den japanske avisen Nihon Keizai som melder dette til Reuter.

Tidlig ute
Nissan ble startet allerede i 1931, da som Datsun – med plan å drive bilproduksjon etter regi av Ford og andre amerikanske produsenter.

De har siden starten jevn og trutt forholdt seg til vestlig utvikling og hatt europeiske samarbeidspartnere og fabrikker i over 20 land.

Dårlig inntjensing
Inntjeningen har ofte vært for dårlig og Nissan var det første japanske bilprodusent som la ned en fabrikk i eget land. I dag produserer Nissan 2,7 millioner biler i året, men taper likevel penger.

Internett-handelen kan her bidra å få opp balansen i det røde regnskapet til Nissan.