Annonse


Tandem selger UB

– I første omgang handler det om et såkalt «Letter of intent», men i løpet av januar regner vi med at vi er blitt enige om betingelsene, sier Tandem-sjef Roel Pieper, som tidligere var sjef for UB Networks.

2,2 milliarder kroner
Salgssummen er antydet til 377 millioner dollar. Dette tilsvarer om lag 2,2 milliarder kroner.
Tandem kjøpte UB Networks i 1988 for 260 millioner dollar. Forrrige finansår tapte UB Networks 17,3 millioner dollar av en omsetning på 377 millioner.

Tidlig ute
UB Networks, tidligere Ungermann-Bass, var i sin tid det første, uavhengige nettverksselskapet og var lenge første linje, teknologisk.
Også i Norge gjorde UB seg bemerket, først og fremst takket være innsatsen til selskapets distributør, Kongsbergselskapet Lantec.

Stått i bakgrunnen
De siste årene har imidlertid UB Networks stått i bakgrunnen i forhold til Cisco, Bay og 3Com. Dette til tross for at selskapet har en meget god kundemasse i de amerikanske Fortune 1000-selskaper.

Annonse


Innpass-problemer
Newbridge har først og fremst gjort seg bemerket takket være sine løsninger for svitsjet ruting, men selskapet har hatt problemer med å skaffe seg innpass i de markedene hvor UB Networks har markert seg. Derfor regner mange med at dette er en lykkelig løsning for begge parter.
En tidligere, gjensidig teknologiavtale mellom de to selskapene er forøvrig en av hovedgrunnene til at UB til slutt havnet hos Newbridge.

Langvarige forhandlinger
Tidligere i høst har det vært ført langvarige forhandlinger mellom Tandem og Compaq, men dette gle stoppet fordi Newbridge ikke ønsket at disse teknologiene skulle følge med på lasset.

«Sommer-tid»
Christopher Brennan, sjef for UB Networks, vil arbeide sammen med Peter Sommerer i ledelsen for den nye divisjonen. Sommerer var i mange år toppsjef i Newbridge.

Annonse