Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sikrere Internett-handel

Nå skal det bli sikrere å handel på Internett, melder betalingskortselskapet Visa. 40 europeiske banker står bak tjenesten som har fått navnet Secure Electronic Commerce (SEC).

Den nye tjenesten skal ved hjelp av krypteringsteknikk gjøre det like sikkert å handle på nettet som i din nærbutikk.I dag finnes det et enormt utvalg av varer og tjenester som det er mulig å få kjøpt via Internett. Foreløpig er det ikke så mange tilbud i den norske delen av Internett, men etter det Dagens Telecom erfarer vil dette ta seg kraftig opp i løpet av 1997.

Venter på gjennombrudd
Online-shopping venter på det store gjennombruddet. Bakgrunnen for dette er at betalingskortselskapene til nå har rådet forbrukerne til å ikke handle via Internett. Sikkerheten har rett og slett vært for dårlig.
Den viktigste årsaken til at folk ikke har villet handle på Internett er at de er redd for å gi fra seg sitt kontokortnummer.

Bankgaranti
– Når bankene garanterer betalinger med Visa-kort på Internett vil handelen ta fatt på alvor, sier adm. direktør Margareta Larsheden i Visa Sweden.
– Secure Electronic Commerce har en framtid på Internett. Nettet kommer til å vokse som distribusjonskanal og da behøver vi et sikkert betalingssystem. SEC er første steg og retter seg mot betalinger på hundrelappen og oppover. Neste steg vil være å få utviklet systemet til å være kostnadseffektivt. SEC er formålstjenlig for både kjøpere og selgere, sier utviklingssjef Jan-Olof Brunila i den svenske Sparebanken.