Annonse


Sikrere Internett-handel

Den nye tjenesten skal ved hjelp av krypteringsteknikk gjøre det like sikkert å handle på nettet som i din nærbutikk.I dag finnes det et enormt utvalg av varer og tjenester som det er mulig å få kjøpt via Internett. Foreløpig er det ikke så mange tilbud i den norske delen av Internett, men etter det Dagens Telecom erfarer vil dette ta seg kraftig opp i løpet av 1997.

Venter på gjennombrudd
Online-shopping venter på det store gjennombruddet. Bakgrunnen for dette er at betalingskortselskapene til nå har rådet forbrukerne til å ikke handle via Internett. Sikkerheten har rett og slett vært for dårlig.
Den viktigste årsaken til at folk ikke har villet handle på Internett er at de er redd for å gi fra seg sitt kontokortnummer.

Bankgaranti
– Når bankene garanterer betalinger med Visa-kort på Internett vil handelen ta fatt på alvor, sier adm. direktør Margareta Larsheden i Visa Sweden.
– Secure Electronic Commerce har en framtid på Internett. Nettet kommer til å vokse som distribusjonskanal og da behøver vi et sikkert betalingssystem. SEC er første steg og retter seg mot betalinger på hundrelappen og oppover. Neste steg vil være å få utviklet systemet til å være kostnadseffektivt. SEC er formålstjenlig for både kjøpere og selgere, sier utviklingssjef Jan-Olof Brunila i den svenske Sparebanken.

Annonse


Annonse


Annonse