Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Navnesurr for Netscape

Netscape er ikke lenger Netscape! Et svensk selskap har tatt navnet Netscape og gir dermed grobunn for fullt navnesurr.

Den svenske internettforhandleren Netscape Svenska AB selger internettilknytning med Netscape som web-browser. Dette høres i utgangspunktet riktig logisk ut, men Netscape Svenska AB har ingenting med Netscape Inc. å gjøre, skriver den svenske avisen Expressen.

Godkjente navnet
I april i fjor søkte det svenske selskapet Tarantella Music AB det svenske Patent og registreringsverket (PRV) om å få hete Netscape Svenska AB, på tross da av at Netscape Inc. hadde vært kjent med dette navnet i årevis på Internett. Overraskende godkjente PRV navnet.

Innrømmer feil
Patent- og registreringsverket innrømmer i ettertid at de har gjort en feil, men hevder å ikke kunne omgjøre et vedtak.