Annonse


Lykkejegere ødelegger

– Det er litt for mange lykkejegere i markedet som kan ødelegge bransjens renommé, og vi har allerede fått flere tekno-bobler, sier Hoff.
Han uttaler til Dagens Næringsliv at han er redd for at mange firmaer er mer opptatt av å skaffe seg penger enn å utvikle produkter.

Sterk vekst
Til tross for lykkejegere i bransjen har mange programvare-firmaer gjort det bra i året som gikk. Norman Data Defense Systems har med sine programmer for datasikkerhet økt omsetningen fra 34 millioner kroner i 1995 til rundt 100 millioner i 1996, en omsetningsvekst på over 230 prosent.

Økte 100 %
SuperOffice økte omsetningen med 100 prosent og Une Amundsen som startet firmaet satser på at firmaet skal bli norges største programvaresuksess om fem år.

Satser på børs
Både Norman Data Defense Systems, Software Innovation og SuperOffice satser på ekspansjon fremover. For å klare ambisjonene ønsker de å bli notert på børsen.

Minus i 1995
Til tross for bra vekst hos mange, gikk bransjen totalt sett med underskudd på 81 millioner kroner i 1995. Sysdecos underskudd på 217 millioner kroner var en av årsakene til det store underskuddet viser tall utarbeidet av IT-næringens forening og Bedriftsøkonomisk institutt.