Annonse


Dette er SET-standarden

Infrastrukturen er basert på SET-standarden (Sikre Elektroniske Transaksjoner) for sikre betalinger over Internett. Sikkerheten i SET bygger på kryptering, digitale signaturer og elektroniske sertifikater. Prosjektet er det første i verden, hvor SET-standarden implementeres, heter det i en pressemelding fra IBM i Danmark.

Store muligheter
«Med den første SET-transaksjonen markeres startskuddet for sikre betalinger med kredittkort via Internettet. Det blir mulig å utnytte det store potensialet som ligger i handel på Internett. Hittil har den vært begrenset på grunn av manglende sikkerhet», sa IBMs nordendirektør Carl Christian Ægidius.

«Vanntett»
– Det nye standarden gir et vanntett sikkerhetssystem, som gjør det mulig for PBS på en brøkdel av et sekunde å avgjøre om det er eieren selv som bruker kortet sitt på Internett, eller om det er en annen. På den måten kan vi eliminere kortmisbruk, sier adm. direktør Per Ladegaard, PBS.

Systemet vil nå bli finjustert. Pilotfasen ventes å strekke seg over tre måneder, og det vil etterhvert delta flere forretninger, deriblant International Health Insurance og Tele Danmarks telebutikk.

Annonse


Annonse


Annonse