Annonse


Advarsel om bruktkjøp

Med varslet rentefall i år er det nok mange som nå skal på januarsalg og investere i ny PC med flere hundre ganger raskere prosessor, ny skjerm med mange nye farger og milliarder av ledig bytes på harddisken.

Kjøpe brukt?
Maskinen må fylles opp med programvare. Noe programvare følger alltids med, men det tar som regel år å fylle den opp med virkelig interessant materiale. Da bør du kjøpe brukt, skriver det svenske undergrunnsmagasinet Flashback.

Tyvegods
Amerikanske hackere har i årevis handlet brukte PCer, blant annet på politiets auksjoner. Mulighetene er store for at det er en maskinene er stjålet. Etter det Dagens Telecom erfarer skjer dette også i Norge.

Formaterer ikke
Selv om maskinen ikke er stjålet, har firmaene som bytter ut maskinparken, sjelden brukt tid på en virkelig omformatering. Mye sikkerhetsbelagt informasjon kan dermed hentes ut med litt hjelpeprogramvare, skriver Flashback.

Annonse


Annonse


Annonse