Annonse


Lisenser i Tyskland

Den tyske regjeringen valgte selve julaften til å dele ut sine nye operatørlisenser – selv om det kanskje ikke er helt riktig å kalle det utdeling: Dette er julegaver som motttakerne værsågod må finne seg i å betale for. Telekom-minister Wolfgang Bötsch har nemlig delt inn landet i store og små regioner og de nye operatørene må finne seg i regning for hver enkel lisens, avhengig av hvor stort område det er snakk om. De minste lisensene koster 2000 DM, mens lisenser for nasjonale telenett koster hele 40 millioner mark – eller omlag 165 millioner kroner.

Fire nye
I første omgang ble det delt ut tre lisenser, men flere vil komme etterhvert. Vebacom, som eies av det Veba-konsernet, må ut med 40 millioner DM for sin nasjonale lisens. Frankfurt-selskapet Colt Telecom fikk en lisens for regioner som Hamburg, Berlin, Potsdam, Frankfurt og München, mens NetCologne, 75% eid av det lokale energiselskapet i Köln, fikk lisens i sin hjemby.

England best?
De tre tyske lisensene må forøvrig betegnes som en dråpe i havet i forhold til aktiviteten i England, hvor teleforvaltningen OFTEL like før jul delte ut hele 44 lisenser i en og samme omgang.
En lang rekke av disse gjaldt imidlertid først og fremst for utenlandstrafikk, slik at de bare i liten grad angår landets private telebrukere. Også Frankrike delte ut lisenser i desember.

Annonse