Annonse


Rik Apple-gründer

Trolig var det flere omtaler av Steve Jobs i datidens finansmagasiner enn av Bill Gates på begynnelsen av 80-tallet. Han var med på å skape Apple i en garasje, og den siste utviklingen kunne hørt hjemme i en såpe-opera om Silicon Valley.

Solgte folkevognbuss
Apple ble stiftet i 1976 av Steve Jobs og Steve Wozniak. I følge legenden solgte Wozniac sin folkevognbuss og Jobs sin HP-kalkulator for å få 1.350 amerikanske dollar for å produsere Apple 1, som ikke var noe særlig mer enn et printkort. Etter fire år hadde Apple 1.000 ansatte.

Steve Jobs(41) var en av skaperne av Apple. Han var også med på lanseringen av operativsystemet Macintosh, før han tapte en intern maktkamp i Apple og solgte seg ut og forsøkte å lansere brukervennlige datamaskiner på nytt.

Varme følelser
«Jeg har fremdeles dype og varme følelser for Apple, og det gleder meg stort at jeg skal delta i å skape Apples fremtid», siteres Jobs i en pressemelding fra Apples hovedkvarter Cupertino.

Annonse


Selskapene sier at Jobs vil være underlagt Apple’s leder Gilbert Amelio som deltidsarbeider og at alle Next produkter og tjenester vil inngå i Apple. Apples leder Amelio betegnet Jobs som selskapets est talentfulle visjonære»

Om Next ikke har vært en stor suksess hittil så var Jobs likevel verdt over seks milliarder kroner på papiret da animasjonsonsselskapet Pixar hadde en emisjon på børsen i 1995. Pixar har blant annet laget Walt Disneys «Toy Story» og effekter for «Jurassic Park».