Annonse


Ønsker Jobs tilbake

– Det må være det kuleste som har skjedd med Apple siden 1988, sier Erik Mehl i PC LAN A/S. – Apple har vært et relativ kjønnsløst selskap siden Sculley overtok roret fullstendig og kastet ut de gamle Apple-guruene. Nå er vi tilbake til de gamle visjonære igjen, og det er helt klart det beste som kunne ha skjedd.

Mehl tror også at Apple kan få mye glede av Next plattform, og mulighetene den gir for multitasking.

Happy Hauge
Adm. dir Tom Hauge i Apple Center Office Line møtte Steven Jobs i 1986 hos Apple, og han liker at Jobs er tilbake.
– Jeg tror han kan bringe Apple på banen igjen i kraft av at han skaper mye entusiasme rundt produktene, sier Hauge.
Han mener Jobs vil være positiv for bedriftskulturen i Apple, og vil utfylle Gilbert Amelio og Ellen Hancock, som kommer fra store etablerte selskap.

Jobs har vært flink til å konvertere teknologi til salgbare produkter.
– Apple har mye software som aldri er blitt gjort kommersielt tilgjengelig. Firmaet har mange meget dyktige programmerere, og har alltid ligget langt framme teknologisk. Problemet har vært å få dette ut i form av salgbare program. Dette er styrken til Steven Jobs.

Annonse


Sirkusdirektør
– Jeg tror hele bransjen trenger en sirkusdirektør, sier Hauge. Jobs kan gå fram og målbinde tusenvis av mennesker, og han kan forklare hvordan avansert teknologi kan nyttiggjøres for den enkelte bruker. Jobs er spennende, mens Bill Gates er fortsatt sett på som en nerd.
– Jeg tror at dette vil bringe Apple i rampelyset. Datajournalistene lengter etter en person de kan sitere, og Jobs er flink til å finne gode sitater.

Karisma
– Det sier seg selv vi ser veldig positivt på å få Steve Jobs tilbake, sier adm. dir. Odd Martinsen i Apple Computer. Jobs har noe som Apple mangler nå, nemlig karisma og ett moment av spenning, i tillegg til at han er en god leder.

– Analytikere, databransjen, kanskje spesielt den internasjonale – har sidestilt Jobs med Gates som visjonære profiler. I våre rekker ser vi positivt til å få en slik person til å tale Apples sak