Annonse


Java over på serverne

Produktsjef Tosten Tøfte i Skrivervik Data er sterk i troen, og gir uttrykk for det, når det kommer til Java-teknologiens fortreffelighet. Nå lanseres en serie med nye serverprodukter basert på Java – produkter som ikke bare vil føre til at serverprogramvaren i nettverksbasert databehandling får en helt ny rolle, men som også vil utfylle den Java-baserte NC-løsningen, mener Tøfte.
Den nye Java-baserte World Wide Web-serveren utfyller JavaOS og HotJava for komplett NC-løsning. Familien med Java server-produkter viderefører Javas mange funksjoner til Internett, bedriftsintranett og fremtidens NC-miljøer. Blant produktene er Java Web Server, Java NC Server og Java Server Toolkit.

Full serverstøtte
Java NC Server vil ha støtte for JavaOS og det nylig introduserte HotJava Views-nettverksmiljøet. Disse produktene utgjør til sammen en kraftig og komplett løsning for dem som vil ta i bruk nettverksmaskiner i hele bedriften.
– Java Server-produktene kompletterer Java-plattformen, fortsetter Tøfte. – De gir mulighet for JIT-oppgraderinger (“just-in-time”) for ny Java-teknologi, og dessuten oppstartsfunksjoner for JavaOS og fullstendig serverstøtte for HotJava Views.

Plattformuavhengig
Den nye Java Web Server er for bedrifter og enkeltpersoner som trenger en komplett, plattformuavhengig, dynamisk Web-serverløsning. Fordi den er skrevet med bare Java-teknologi, kan Java Web Server kjøres på alle serverplattformer, uansett om det er Novell NetwareTM, IBM AS400, UNIX eller en PC-server.
Java Web Server støtter Java Servlet APIene, som kan lastes ned fra http://java.sun.com/java-server/

Bygg Java-servere
JavaSoft vil også lansere et verktøysett, Java Server Toolkit, slik at utviklere kan bygge tilpassede Java-servere med programmer for områder som har volumtung informasjon, underholdningsområder, elektronisk handel og system- og nettverksbehandlingsservere. Java Server Toolkit vil inneholde et enkelt Java-serverrammeverk som er fullt ut kompatibelt med JDKTM 1.1 (Java Developer Kit, se Dagens Telecom 13. desember), og som støtter Java Servlet APIene, pluss verktøy og eksempler som øker tempoet på og forenkler utviklingen av tilpassede serverløsninger.
Java Server Toolkit inneholder også Java Servlet Engine, som gjør at Java-servlets kan kjøres på gamle systemer. Java-utviklere som per i dag bruker og bygger servlets som skal kjøres på egne Java-servere eller andre nettverksservere i bransjen, er blant annet Art Technology Group, France Telecom og Marimba.