Annonse


Java med tale

– Vi skisserte en ambisiøs API-plan for Java-plattformen, og nå viser Sun at de holder løftene, sier produktsjef Tosten Tøfte i Skrivervik Data.

Talegjenkjenning
En av nykommerne i Java Media API-familien er produktet Java Speech API, som gir programvareutviklere muligheten til å bygge inn talegjenkjenning og -syntese i sine Java-programmer. Talegjenkjenning konverterer tale til tekst. Talesyntese, også kalt “tekst til tale”, lager syntetisk tale av tekst.
– Målet med Java Speech API er å utvikle en ny standard som langt overgår den teknologien som finnes på dette området i dag. Den skal være kompakt, bærbar og nettverkstilpasset. Java Speech API utvikles i samarbeid med ledende taleteknologiselskaper, inkludert Apple Computer, Dragon Systems, IBM og Novell, sier Tøfte.

Stor familie
Følgende API-familier utgjør nå det som Sun og JavaSoft ynder å kalle Java-plattformen: JavaBeans, Java Commerce APIer, JavaEmbedded APIer, Java Enterprise APIer, Java Management APIer, Java Media APIer, Java Security APIer og Java Servlet APIer. Etter JavaOne har Sun introdusert sitt Java Automation API-initiativ, som er en Java API for automatisert fabrikkarbeid; JavaTel API for telefoni og Java Card API, som inngår i Java Commerce API-familien.

Transaksjons-API
Foruten Java Speech API ble Java-slekten fredag 20. desember også utvidet med produktet Java Transaction Services API, som oppretter kontakt mellom Java og Enterprise Transaction Services, slik at det blir enklere å utføre elektroniske transaksjoner. Tandem Computers, og BEA Systems har kommet med betydelige bidrag i utviklingen av dette API-produktet. JavaSoft hadde et tett samarbeid med IBM under gjennomføringen, som er basert på Object Management Groups standard for objekttransaksjoner, og som har et enkelt brukergrensesnitt for transaksjonsbaserte ressurser.
– Elektroniske transaksjonsprosesser er en av de viktigste funksjonene for bedrifter som må kunne tilby fullstendig nettverksbaserte sanntidstjenester til sine kunder. Plattformuavhengighet gir nettverksbaserte transaksjonsprosesser en ny dimensjon, mener Tosten Tøfte.

Annonse


Annonse


Annonse